Kitüntetések

2013.08.21

Miniszter Úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adja át Vancsura Józsefnek, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnökének, a Felsőbácskai Agrár Zrt. nyugalmazott elnökének, az agráriumban négy évtizeden át végzett kiemelkedő munkája, a versenyképes, magyar tulajdonú mezőgazdálkodás, a vidék népességmegtartó képessége, az Európai Uniós agráregzisztencia kialakítása, a növénytermesztésben dolgozók érdekképviselete területén kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Miniszter Úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adja át Dr. Tajthy Józsefnek, a Mátravidéki Gabonatermesztők Szövetkezete és a Mátravidéki Olajosmagtermelők Szövetkezete ügyvezető igazgatójának, az agrárium területén végzett négy évtizedes szakmai munkája, a Mátra vidéke gabonatermesztésének fejlesztése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Miniszter Úr a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adja át Dr. Póczik István sárvári családi gazdálkodónak, az agrárium jövőjének meghatározása érdekében végzett tevékenységéért, a MAGOSZ Vas megyei elnökeként végzett munkájáért.

Miniszter Úr Fleischmann Rudolf Díjat adományoz a növénytermesztés területén végzett munkáért Zászlós Tibornak, a Mezőfalvai Zrt. Vezérigazgatójának, a Fejér Megyei Agrárkamara elnökének, a Mezőföld felemelkedését, az ott élő emberek boldogulását szolgáló élelmiszertermelő munkája, érdekképviseleti tevékenysége elismeréseként.